Wild Carp Lake - Somlóhegyi Horgásztó

Házirend

Wild Carp Lake Házirend


1. A horgász köteles a vízminőséget és a környezetét megóvni, horgászhelyét tisztán tartani, távozáskor pedig a szemetét magával vinni.


2. Horgászni egész évben, a nyitva tartás szerint lehetséges, valamint előre egyeztetés esetén van lehetőség éjszakai horgászatra is!


3. A horgász tudomásul veszi, hogy érkezéskor és távozáskor, a tavat üzemeltető munkatársaknak kötelesek bemutatni a csomagjaikat, felszerelésüket, ennek megtagadása esetén nem áll módunkban napijegyet kiadni. A rendelkezés a horgásszal együtt érkezőkre is kiterjed.


4. A napijegy 1 horgász+1 kísérőre vonatkozik! A horgász felelős a kísérő és látogató személyekért, akikre ugyanúgy vonatkozik a házirend és csak a halőr engedélyével léphetnek be és tartózkodhatnak a tó területén! Látogatók, akik fél óránál tovább maradnak, kötelesek látogatói jegyet váltani! Látogató csak nappal tartózkodhat a tavon!


5. Horgászni csak a kijelölt horgászhelyeken szabad. A növényzet indokolatlan irtása, ritkítása, tilos!


6. Felnőtt horgász 2 bottal botonként maximálisan egy horoggal horgászhat. Gyermek és ifjúsági horgász egy darab, legfeljebb egy horoggal felszerelt készséget használhat.


7. A halak kíméletes bánásmódjára felhívjuk a figyelmet! A halakat megjelölni, szigorúan TILOS!


8. PONTYBÖLCSŐ, nagyméretű merítőháló, valamint sebfertőtlenítő és horogszabadító használata kötelező!


9. A halak megóvása érdekében, kisméretű 4-6-os mikro szakállas, vagy szakáll nélküli horog használata engedélyezett! Hármas horog használata TILOS!


10. Olyan szerelék használata engedélyezett, ami szakadás esetén, az ólom akadálytalan elhagyását biztosítja. Forgót, csomót, karikát, kapcsot az ólom után kötni tilos!


11. Élő hallal vagy halszelettel horgászni TILOS!    Rablóhal horgászata, csak pergetéses módszerrel lehetséges!


12. Pergető horgászatnál merítő háló és halmatrac használata kötelező! Gripfogó használata nem engedélyezett! A pergetőjegy más jeggyel nem kombinálható! A csalin kizárólag egyágú horog használható! (pl. a nagyobb wobleren is a horgok számát is egyre kell csökkenteni!)


13. Egész évben tilos a fonott és ólombetétes zsinór (Leadcore) használata, dobó előtét zsinórnak sem. Fonott zsinórt, csak horog előkeként lehet használni.


14. A kifogott hal megvásárlására is van lehetőség, melynek feltételeiől az „ Árak” oldalon lehet tájékozódni!


15. A kifogott és megtartani kívánt halat a fogást követően, csak olyan szákban lehet elhelyezni, amely a hal kíméletes tárolására alkalmas! Fém haltartó szák használata tilos!  


16. A kifogott, de megtartani nem kívánt halat óvatosan, kerülve a hal sérülését, pontymatracban, vagy mérlegelő zsákban kell azonnal a vízbe vissza helyezni. A horgászatot addig nem folytathatja a horgász, ameddig meg nem bizonyosodott róla, hogy a hal elúszott. A horgász hibájából elpusztult halat a horgásznak ki kell fizetnie!


17. A szákban lévő halat másikra kicserélni nem szabad! A 5 kg-nál kisebb, szabályosan kifogott halat a tóról, annak kíméletes leölését követően szabad csak elvinni.


18. Fotózás csak térdelve vagy guggolva, a halat a matrac, illetve a bölcső felett tartva lehet! Állva halat tartani, szigorúan Tilos!                                                                      


19. Tűzrakás csak az arra kijelölt helyen engedélyezett! Tűzgyújtási tilalom idején a tűzgyújtás TILOS!


20. Sátor állítása csak külön engedéllyel, az éjszakai horgászat során megengedett.


21. A vízben fürödni és a vízből inni tilos!


22. Gépkocsival, motorkerékpárral, segédmotor kerékpárral és kerékpárral csak az arra kijelölt helyen szabad parkolni. A fent említett járművekkel, csak engedéllyel lehet a vízpartra hajtani.


23. Kizárólag a horgászatok során szokásos mértékű etetés alkalmazható. A vízterületen a bojlis horgászathoz kifejlesztett csalik használata engedélyezett. Az etetésnél, valamint a csalik bejuttatásánál ETETŐHAJÓ használata megengedett.


24. Egész évben tilos a takarmányozó, hosszú távú szoktató etetés! Valamint az úgynevezett „KUTYATÁP” mind etetésre, mind csalizásra való használata szigorúan TILOS!


25. A túlzott alkoholfogyasztás, a drogfogyasztás, a hangoskodás és a horgásztársak zavarása, azonnali kitiltást vonhat maga után!


26. A tó házirendjét, illetve szabályzatát be nem tartó személyt azonnal kitiltjuk a horgásztó területéről!


27. Az engedélyes horgász tudomásul veszi a fent említett szabályokat, azokat magára nézve kötelező érvényűnek tekinti. A Horgászrendben nem rendelkezett szabályok megegyeznek a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény rendelkezéseivel. A Horgászrend előírásait megszegőkkel szemben örökös kitiltással, valamint rendészeti segítséggel élünk!


28. A nyugalmas és csendes horgászat édekében a látogatásokat mérsékelni vagyunk kénytelenek! A látogatók 2.000 Ft-os látogatói jegyet kell, hogy váltsanak.

Minden látogató köteles a halőrházba jelezni szándékát!

somlohegyihorgaszto.hu

multifortekft@gmail.com

swissannagyker@gmail.com

/wildcarplake

#top

+36 70 365 9380

Wild Carp Lake - Somlóhegyi horgásztó ©   All rights reserved